Små franskar i anorlunda form
Det som man ska tänka på när man bakar med gäst är att det ska vara 45 gradigt vatten för annars dör svampen i gästen. ( Det får helst inte vara varmare vatten )
brödet ska ha jäst i en stund inan man sätter in de i ugnen. Annars blir det tort och sväler inte upp.
Hur vet man att brödet är färdig jäst? man ska klämma på det lite lätt och kolla om den sväller upp igen
när man tar ut brödet ur ugnen ska det vara lite gyllene. Man ska knacka på botten för att se om det är klart
Grönsakssoppa till 2 pers
ingredienser vatten 3dl, buljong 3tsk, 2 potatisar, 1/2 palsternacka, 1 morot och lite kolrot.
Kryddor.
Vi blandade vattnet med buljongen i en kastrull. Sedan Hackade vi alla rotfrukter fint och lade i dem i kastrullen.Efter ett tag la vi i Kryddor Tex mex,Svartpeppar,oregano och salladskrydda och lät den koka klart. Sen ut vi upp den goda soppan.
Köttbullar och spagetti
recept: 2msk ströbröd, 3msk vatten 150g köttfres, och lagom med peppar och salt.
viktigt att tänka på: inte för mycke vatten när man kokar spagetti
Jobbade med: mig själv
eftersyssla: återvinningen
Resultat
Chucholadmuffins
Ingredienser för cirka 15 muffins:100 g smör eller margarin2 ägg2,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 krm salt5 msk kakao2 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver Steg för steg:- Sätt ugnen på 225 grader- Smält matfettet i en kastrull och låt den svalna lite.- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.- Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. - Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret.- Vänd till sist ner matfettet.- Ställ cirka 15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.- Grädda muffinsen i cirka 10 minuter långt ner i ugnen- Låt muffinsen svalna i formarna.- Garnera med lite florsocker precis innan du ska servera dem.Vad tycker du om våra muffins recept? Lämna en kommentar så vi kan göra dem ännu bättre.
Fisk med presspotatis
korvstråganof alla Fredrik och Simon
recept: korv mjölk lök och ketchup/chillisås och ris
viktigt att veta: gör rätt!
jobbade med: Simon
pasta och köttbullar
recept köttfärs, lök, pasta, mjölk och en massa kryddorviktigt att veta: kolydrater pasta fett är magarin och protoiner är köttet, mineralet var mjölk. vi valde detta för vi hade behov av detta i krippen
tillagnings metod: kokade pastan i mjölk. Vi stekte färsen i smör och olja sen åt vi det
jobbade med: Simon

kykling
Denna gången skulle vi göra något med kyckling och jag gjorde kycklinggryta. Jag började med att hacka alla grönsaker eftersom man måste diska kniven om man skär kycklingen först. Sedan så skar jag kycklingen i små bitar som var ungefär en cm tjocka. Efter det så smälte jag lite margarin i en stekgryta och fräste löken i margarinet. under tiden Hällde jag vatten i en gryta och lade i morötter och potatis så att det fick koka. När löken hade fräst klart i margarinet lade jag i kycklingen. den fick lika där och steka en stund tills det var klart och inte rött inuti. Sedan så kokade jag vi sås och smaksatte med lite salt, peppar och kurry. När morötterna och potatisen hade kokat klart så lade jag i morötterna i grytan och så hällde jag även i såsen. sedan lade jag upp kokt potatis och av grytan på en tallrik, jag lade även lite rivna morötter och palsternackor på tallriken.
När man gör såsen är det viktigt att man rör hela tiden så att det inte blir klumpar!
Jag jobbade med simon.
När vi var klara sopade vi golvet.
Det gick bra och kycklinggrytan blev riktigt god. Det blev ungefär som jag tänkte mig att det skulle bli men kycklinggrytan kunde bli lite snyggare för att den såg rätt tråkig ut.




Inga kommentarer:
Skicka en kommentar